Bossche bollen

Bossche bollen

Deze Bossche bollen wilde ik al zo lang maken en mijn challenge van Hollandse baksels was de ideale gelegenheid om ze eens te maken. In Den Bosch worden ze “sjekladebollen” genoemd. Je kunt de lekkerste Bossche bollen bij bakkerij Jan de Groot in Den Bosch eten, maar zelfgemaakt zijn ze ook echt overheerlijk! Ik heb me laten vertellen dat je melkchocolade moet gebruiken en geen pure (dat zie je vaak wel terug in recepten) en ik moet zeggen dat dit inderdaad het lekkerst is met melkchocolade.

Dit recept is voor 8 stuks en heb ik afgekeken van de Allerhande.

Ingrediënten:

  • 75 gr roomboter
  • 150 ml water
  • 100 gr bloem, gezeefd
  • 3 eieren
  • Snufje zout

Vulling:

  • 300 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix slagroomversteviger
  • 200 gr melkchocolade
  • 2 el zonnebloemolie

Bereiding:
Doe de boter met het water in een steelpan met dikke bodem. Roer met een pollepel goed tot de boter helemaal gesmolten is. Doe dan de bloem in een keer erbij en roer goed met je pollepel totdat het een stevig deegje is dat los komt van de wanden van de pan. Haal van het vuur en laat 2 minuten afkoelen. Roer dan 1 voor 1 de eieren erdoor met je pollepel. Roer de volgende er pas door als de eerste is opgenomen. Schrik niet aan het begin ziet het er heel gek uit als je het ei erdoor begint te roeren, maar je moet even doorzetten dan wordt het vanzelf opgenomen.

Doe dit deeg in een spuitzak met een grote gladde spuitmond of (zoals ik heb gedaan) laat het spuitmondje helemaal weg. Spuit op een bakplaat met bakpapier 8 grote toeven.

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie