Botermalse lamsschenkel met groenten

Botermalse lamsschenkel met groenten

Hmmm, heerlijke botermalse lamsschenkel met groenten vandaag.

Ingrediënten:

  • een paar lamsschenkels
  • 3 grote uien, grof
  • 6 tomaten, in dikke plakken
  • 1 el peperpasta (te koop bij Turkse supermarkt)
  • handvol fijngehakte korianderblaadjes
  • blik(ken) gemengde groenten (Turlu, te koop bij Turkse supermarkt)
  • komijnpoeder
  • gemberpoeder
  • paprikapoeder
  • zout en peper

Bereidingswijze:

Neem een paar lamsschenkels en kruid deze royaal met zout, zwarte peper, komijnpoeder, gemberpoeder en paprikapoeder. Bak ze rondom bruin in een koekenpan. Snijd ondertussen de uien grof en snijd de tomaten in dikke plakken. Leg deze in een grote ketel. Zet de lamsschenkels rechtop op de tomaten en uien, gezellig tegen elkaar aan. Neem een flinke eetlepel peperpasta en verdeel dit tussen het vlees.

Strooi er een handje fijngehakte korianderblaadjes overheen. Doe het deksel op de pan en laat een paar uur sudderen totdat het vlees botermals is (als het te droog wordt wat water toevoegen). Haal de lamsschenkel voorzichtig uit de pan en leg deze op een schaal. Laat 1 (of meerdere) blikken gemengde groenten en laat 10 minuutjes koken in de saus. Verdeel de groenten en de saus om het vlees. Heerlijk met je handen eten. Serveer met een flinke homp Turks brood.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie