Brabantse worstenbroodjes
De broodjes voor vandaag weer klaar. Heerlijke Brabantse worstenbroodjes en zoete aardappelbroodjes in pompoenvorm. Grote pan harira erbij en klaar voor vandaag. Extra veel worstenbroodjes gemaakt om een paar in te vriezen maar als zoonlief in dit tempo door eet is dat niet meer nodig :)
Ik heb een paar recepten gecombineerd om tot een voor mij perfect worstenbroodje te komen.
Ingrediënten voor het deeg:
- 795 gram bloem
- 14 gram zout
- 60 gram suiker
- 225 gram lauw water
- 225 gram lauwe volle melk
- 14 gram droge gist
- 57 gram gesmolten boter
Vulling:
- 750 gram lamsgehakt
- 750 gram rundergehakt
- 3 zakjes Verstegen gehaktkruiden
- 4 eetlepels gemalen havermout
- 4 eieren
Extra:
- Ei
- Room
Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten voor het deeg met elkaar en laat dit een uur rijzen. Ondertussen maak je het gehakt: meng alle ingrediënten door elkaar, dit gaat het gemakkelijkste met je standmixer en de deeghaak.
Weeg af op bolletjes van 45 gram en draai hier worstjes van. Verdeel het deeg ook in stukjes van 45 gram. Maak er bolletjes van. Rol deze dun uit tot een ovaal lapje en leg het worstje in het midden. Druk eerst de uiteindes over het worstje en rol het dan dicht. Knijp de naad dicht en rol het broodje een paar keer heen en weer over je werkvlak. Bestrijk met een mengsel van ei en room en bak af op 190 graden voor 25 á 30 minuten.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like