Brioche pretzels met banketbakkersroom
Heerlijke, zachte brioche pretzels met banketbakkersroom. Als vulling kan je ook vanille kookpudding gebruiken. Ze zijn ontzettend zacht en overheerlijk van smaak ma sha allah. Zeker de moeite waard!
Ingrediënten voor het deeg:
- 400 gr meel
- 2.5 theelepels zout
- 1 volle eetlepel gist
- 5 eetlepels poedersuiker
- 175 ml warme melk
- 1 ei
- 1 eiwit (bewaar je eigeel voor het besmeren van je brioches)
- 4 eetlepels yoghurt
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel bakpoeder
- Vanille essence
Vulling:
- Dr. Oetker banketbakkersroom (bereid zoals op verpakking)
Bereidingswijze:
Kneed je deeg tot een zachte en soepele deeg. Het deeg hoort niet te plakken. Begin eerst met 150 ml melk en doe beetje bij beetje bij als het nodig is. Laat je deeg 15 minuten rusten. Maak 5 bollen van je deeg. Plet je bolletje en rek dit uit tot een rondje. Besmeer dit met roomboter en normale boter.
Doe dit ook met de andere. Stapel ze precies op elkaar. Bol nummer 5 besmeer je NIET met boter van boven. Plet nu je stapel met je hand. Blijf dit doen tot je een rechthoek hebt. Snij dit dan in stroken van ongeveer 2cm. Draai je strook.
Bovenstaande bereidingsfoto’s laten zien hoe je de pretzels moet vouwen. Zet ze daarna op een bakplaat met bakpapier. Spuit de room in de gaten van je pretzels. Laat dit 30 minuten rusten met plastic en een doek overheen.
Besmeer je roombrioche pretzels met eigeel en melk. Bak ze in de oven op 175 graden tot het mooi goudbruin is. Haal ze uit de oven en besmeer met opgewarmde jam naar keuze. Normaal doe ik er strepen op van poedersuiker, water en vanille essence die ik eerst heb gemixt. Succes!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like