Briwat gevuld met kip (driehoekjes)

Briwat gevuld met kip (driehoekjes)

Recept voor briwat gevuld met kip (rechtsonder op de foto). Dit kan je prima een dag van tevoren maken. Wel goed afdekken en in de koeling bewaren en dan kan je ze de volgende dag afbakken in een pan met wat olie.

Ingrediënten voor kipbriwat:

  • Filodeeg
  • 1 kipfilet
  • 2 uien
  • Halve bosje koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gember
  • 1 theelepel peper
  • Zout op smaak
  • 1 Knorr van kip
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel saffraanpoeder

Bereidingswijze:

Pak je kipfilet en snij het in lange grove stukken. Doe het in een pan met 2 volle eetlepels olijfolie. Voeg de kruiden toe en rasp de teentjes knoflook over de kip. Laat de kip bakken op een middelmatig vuurtje en doe een deksel op de pan zodat de sappen van de kip vrij komen. Pak de uien en snij ze in lange dunne slierten. Snijd de koriander ook fijn. Na een half uur haal je de deksel van de pan en als het goed is is je kip gaar en heb je sappen van de kip in je pan.

Haal met een vork de kip stukken uit je pan en leg ze op een bord neer. Pak de fijngesneden koriander en de uien die je hebt gesneden en voeg ze in de pan waar de sappen van de kip zit. Snij de stukken kip in allemaal lange fijne stukjes of je kan ze losmaken met je handen als de kip is afgekoeld. Als je allemaal kleine stukken hebt voeg je dat ook bij de uien en koriander in de pan.

Zet het weer aan op een middelmatig vuurtje en meng alles goed in de pan. Laat het bakken tot de sappen zijn opgenomen door de kip en uien, dus tot dat je geen vocht meer over hebt in je pan. Dan is je mengsel klaar en leg je mengsel op een bord en laat het goed afkoelen voordat je begint met je driehoekjes. Pak de rol filodeeg en snij de rol in 5 gelijke stukken. Pak 1 rol en smelt wat boter in een kom.

Ik werk per 2 vellen, anders gaat het scheuren of krijg je geen mooie driehoekjes. Dus pak 2 vellen filodeeg en besmeer het met boter. Doe er een eetlepel kipmengsel op en dan ga je er een driehoek van maken. Je draait dus eerst naar rechts en dan naar links en zo verder tot de uiteinde. Besmeer de uiteinde goed met boter en vouw het dicht. Zo werk je ze allemaal af.

Leg de briwat op een bakplaat met bakpapier. Bak ze in een voorverwarmde oven van 200 graden tot ze gaar en goudbruin zijn.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie