Briwat met amandelen (Honing)
Dit recept hebt ik in een video gezien, maar dan met een wat grotere hoeveelheid grammen en zelf wou ik het graag uitproberen dus heb ik het gehalveerd. Het is simpel om te maken en het is ook super fijn dat je alles samen kunt mengen!
Ze zijn heerlijk voor bij de harira (soep) of bij de thee tussendoor, mmm!
Ingrediënten:
- 400 gram amandelen
- 1 eetl. kaneel
- 5 stuks Arabische gom (korrels)
- 100 gram suiker
- 1 eetl. mazhar (oranjebloesemwater)
- 2 eetl. gesmolten boter
- 500 ml honing
- 1 pak filodeeg
- sesamzaad
Bereidingswijze:
Als eerst maal je de amandelen fijn samen met de suiker en Arabische gom. Na het malen doe je het in een beslagkom of schaal om de rest van de ingrediënten toe te voegen
Voeg nu de gesmolten boter, kaneel, mazhar toe en kneed alles goed samen. Maak dan balletjes van de vulling voor de briwats.
Vouw de balletjes in filodeeg of loempia deeg tot een vorm van een driehoek. Frituur de briwats in olie, niet te lang als ze een lichtbruin tintje krijgen mogen ze eruit!
Laat ze nu in de honing intrekken. Decoreer ze met sesamzaad en serveren maar! :)
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like