Broccoli-courgettesoep met komkommer
Nooit gedacht dat deze combinatie zou smaken. Deze broccoli-courgette-komkommer soep is waanzinnig lekker, super makkelijk te bereiden en GEZOND. Ik heb er ook één aardappel, maar dit kan je ook weglaten. Energieboooooost, ik ga zo meteen toetjes maken.
Dit recept is voor ongeveer 4 personen.
Ingrediënten:
- Olijfolie/boter
- 1 ui, gesnipperd
- 1 broccoli
- 1 courgette
- 1/3 komkommer
- Peterselie, fijngesneden
- 1 bouillonblokje
- Zout en peper
- 800 ml á 1 L water
Bereidingswijze:
1. Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de gesnipperde ui.
2. Was en snijd ondertussen de courgette, broccoli, peterselie en komkommer in stukken. Voeg deze toe aan de soeppan en bak/stoof zachtjes mee voor zo’n 5 minuten.
3. Voeg hierna het water en het bouillonblokje toe. Hoe meer water hoe dunner je soep, minder water is een dikkere soep. Hiermee kun je dus variëren.
4. Breng op smaak met de hierboven genoemde kruiden. Houd je van een pittige smaak? Wees dan iets royaler met zwarte peper of gebruik kruiden die je zelf lekker vindt.
5. Kook de soep ruim een kwartier op een laag vuurtje en haal van het vuur.
6. Pureer de soep met een blender en serveer.
Je kan er eventueel nog room bij toevoegen, aanrader deze soep.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like