Broccoli met kaas en knoflook uit de oven

Broccoli met kaas en knoflook uit de oven

Gister heb ik broccoli met kaas en knoflook uit de oven, heerlijke kruimige aardappels en gehaktburgertjes gemaakt.

Ingrediënten:

  • 1 of 2 struikjes Broccoli
  • Zout en peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 3-4 el olijfolie of zonnebloemolie
  • Geraspte kaas

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de broccolistruikjes in roosjes en was ze. Kook ze dan in water in 7 minuten beetgaar. Doe ondertussen de olie in een ovenschaal en doe de knoflookteentjes in de knijper. Pers het uit boven de schaal. Roer het door de olie zodat het goed gemengd is. Als de broccoli gaar is, afgieten en in de ovenschaal doen. Goed door de olie met knoflook scheppen zodat het gelijkmatig verdeeld wordt. Strooi er dan geraspte kaas, zout en peper over en laat het in 10-15 minuten in de oven staan tot de kaas gesmolten is. Lekker met gekookte aardappels en een stukje vlees.


1 reactie

  1. monique geplaatst op maart 22, 2018 Beantwoorden
    ik eet koolhydraat aen ivm diabetes en heb er geen aardapels bij gedaan. gehakt geruld in kokosolie en olijfolie, peper, zout, paptikapoeder. het gehakt in de ovendschotel, geitenkaas over heen gebrokkeld, dan de broccoli en de kaassausvas het recept, heerlijk! gekozen voor de knoflook, niet mosterd variatie. de hele combinatie smaakt goed en is door feta en kaas ook voedzaam genoeg

Geef een reactie