Broccoli prei ovenschotel met gehakt
Broccoli prei ovenschotel met gehakt. Een ovenschotel smaakt gewoon àltijd!
Ingrediënten:
- 1 ui, in stukjes
- 1 knoflookteentje, geperst
- Gehakt
- 1 paprika, in stukjes
- Prei, in stukjes
- Broccoli, in roosjes
- Peterselie
- Zout en peper
- Gemberpoeder
- Komijn
- Kurkuma
- 1 el tomatensaus
- Geraspte kaas
Bechamelsaus:
- 7 dl halfvolle melk
- 30 g boter
- 40 g bloem
- Zout en peper
Bereidingswijze:
Laat de ui en knoflook in een scheut olijfolie kort aanbakken. Voeg er het gehakt bij en laat dit enkele minuten bakken. Doe er nu de groenten, peterselie, tomatensaus en kruiden bij en laat het op een zacht vuurtje bakken. Broccoli heb ik gestoomd.
Smelt de boter in een kookpot en voeg de bloem eraan toe. Laat het bloemmengsel al roerend opdrogen, maar let erop dat de roux niet aanbakt. Zodra je een lekkere biscuitgeur ruikt, schenk je de melk in de pot. Blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus bindt.
Na voldoende lang roeren, krijg je een gladde bechamelsaus. Vermijd een te dikke saus. Om de saus te verdunnen, voeg je wat extra melk toe. Haal de pot van het vuur en meng eventueel gemalen kaas door de saus en kruid de saus naar smaak met peper en zout. Doe alles in een ovenschaal en laat het in de oven garen.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like