Broccolisoep met tchicha/iwzan
Broccoli tchicha/iwzan soep met visloempia’s. De tchicha krijg of koop ik altijd uit Marokko. Als ik het goed heb, heb je ze ook hier bij de Marjane supermarkt te koop.
Ingrediënten:
- Vlees naar keuze (kip of rund/lamsvlees)
- 1 broccoli
- 2 wortelen
- 2 flinke rijpe tomaten, ontveld en ontpit
- 1 kommetje tchicha/iwzan
- 1 flinke rode ui
- 1 Knorr bouillonblokje (afhankelijk van welke vlees je in de pan doet)
- Koriander
- Peterselie
- Selderij
- Zout en peper
- Paprikapoeder
- Komijn
- Saffraan
- Gemberpoeder
Bereidingswijze:
Snij alle groenten grof en doe het in een pan (het vlees nog niet) met een laag water. Laat het even goed koken samen. Daarna haal je de staafmixer er doorheen en pureer je het geheel glad. Bak in een andere grote pan het vlees aan. Voeg het gepureerde mengsel samen met wat fijngesneden peterselie, kruiden en zout toe. Schenk een ruime hoeveelheid water erbij en kook dit goed samen.
Als je van een gebonden soep houdt moet je er een meelpapje bij doen, maar ik doe flink veel chicha erbij en zo wordt het lekker romig. Doe de deksel op de pan en laat het voor ruim 45 minuten koken. Voeg daarna de chicha en het bouillonblokje toe. Laat dit nog 45 minuten op laag vuur koken. Als je soep de goede structuur heeft ben je klaar. Besaha.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like