Brood met volkoren en gewone meel
Broodjes met volkoren meel en gewone meel.
Ingrediënten:
- 500 gr volkoren meel
- 500 gr bloem
- 15 gr gist
- 20 gr zout
- 10 ml olijfolie
- 640 ml lauwe water
Bereidingswijze:
Droge ingrediënten en de olijfolie mengen dan water erbij goed kneden zon 10 min (deze ook weer met m handen gekneed). Als deeg nog erg plakt dan nog meer bloem erbij doen tot je deeg hebt dat niet meer plakt maar wel zacht is.
Daarna bol van maken en in een kom doen en voor 45 min laten rijzen. Daarna je deeg op je werkplek leggen die je hebt bestuif met wat griesmeel. Maak er even gelijke bolletjes van ik heb er 12 uit gekregen en laat ze zon 6 min rusten.
Uitdrukken met wat griesmeel en leg ze op een doek die met griesmeel bestrooid is of een dienblad met bakpapier laat ze weer 30 min rijzen tot ze mooi verdubbeld zijn in volume. Oven voorverwarmen op 230 graden en als oven goed warm is maak je met vork gaatjes in je brood en bak ze in 15 min af doe dit ook met de andere broodjes!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like