Broodjes gevuld met kip of gehakt

Broodjes gevuld met kip of gehakt

Recept broodjes gevuld met kip of gehakt, of neem je eigen vulling; als het maar fijngesneden is! Met dank aan Lieliet van Kouzina-fusion.nl voor dit recept.

Ingrediënten voor het deeg:

  • 300 g bloem
  • 50 g fijne griesmeel
  • 1,5 theelepel droge gist
  • zout
  • 1 theelepel suiker
  • 225 ml melk

Vulling van kip:

  • Kipgehakt of kipstukken met bot
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • Knorr kip bouillonblokje
  • 1 ui, fijngesneden
  • Zout en peper
  • Kurkumapoeder
  • Komijnpoeder
  • Peterselie, fijngehakt
  • Sambal (optioneel)

Vulling van gehakt:

  • Runder- of lamsgehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 (rode) paprika, in stukjes
  • 1 geraspte wortel
  • Knorr rund bouillonblokje
  • Zout en peper
  • Kurkumapoeder
  • Komijnpoeder
  • Paprikapoeder
  • Koriander, fijngehakt
  • Peterselie, fijngehakt
  • 1 middelgrote aardappel, gekookt en gepureerd (optioneel)
  • Sambal (optioneel)

Bereidingswijze:

Bak de kip of het gehakt in wat olie, voeg dan de groente toe en kruid het geheel. Voeg als laatst de peterselie en koriander erbij. Doe er dan de aardappelpuree bij als je wilt. Meng het goed. Als je geen aardappelpuree gebruikt, moet je de vulling uit laten lekken!

broodjes gevuld met kip

Doe de bloem, griesmeel, zout, suiker en gist in een kom. Voeg de melk dan toe. Kneed dit heel goed door voor 10 a 20 minuten. Misschien heb je minder melk of juist meer nodig. Het moet een soepel deegje zijn. Laat dit dan rijzen tot de omvang is verdubbeld. Maak hier 6 bolletjes van, laat ze 10 minuten rusten. Neem de eerste bal en druk deze plat met behulp van een deegroller, ik gebruik zelf gewoon mijn handen. Geen olie gebruiken!

Doe wat vulling in het midden en maak er een mooie bal van, net zoals je doet bij gevulde broodjes. De naad moet aan de onderkant komen, druk deze wat in en smeer deze balletjes goed met olie in. Werk zo alles af en laat de broodjes 45 minuten rijzen.

Verwarm je koekenpan. Neem een broodje en druk deze plat met wat olie. Ga voorzichtig te werk, want de vulling veroorzaakt gaten in het deeg. Keer het brood regelmatig om, om scheuringen te voorkomen. Pas als de pan goed warm is, moet je het brood platdrukken en meteen in de pan doen. Anders gaat hij te veel uitrekken!

Bak het brood op middelhoog vuur, en keer deze regelmatig om tot deze gaar is. Hij hoort op te bollen tijdens het bakken. Geen hoog vuur gebruiken, want dan worden ze niet gaar van binnen. En pas als dat broodje aan één kant gaar is, begin je met het volgende broodje plat te drukken. Laat ze onder een schone theedoek afkoelen, zo blijven ze lekker zacht.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie