Broodjes met La Vache qui rit
Lekkere zachte broodjes gevuld met La Vache qui rit. Lekker bij soep, maar ook bij ontbijt, lunch of picknick!
Ingrediënten:
- 500 gr bloem
- 300 ml lauwwarme melk (ongeveer)
- snufje zout
- 1 zakje gist (8 gr)
- 1 pak La Vache quit rit (8 puntjes)
Garnering:
- 1 eidooier met 1 el melk
- sesamzaadjes
Bereidingswijze:
Meng bloem met gist en voeg beetje bij beetje de melk toe tot je een samenhangend deeg hebt. Doe dan zout erbij en kneed ongeveer 15 minuten (ik doe het in een machine) tot het deeg zacht en soepel is en terugveert als je er met je vinger op drukt. Laat een uur rijzen. Verdeel het deeg dan in 16 bolletjes en druk plat tot een ovaaltje. Snijd de puntjes la vache qui rit in de lengte door de helft en leg op elk rondje deeg een stukje.
Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like