Broodjes met Turkse kaas en peterselie
Recept voor broodjes met Turkse kaas en peterselie.
Ingrediënten deeg:
- 500 gr meel
- 1 zakje instant gist
- 200 gr yoghurt
- 1 eitje
- 1 eetlepel suiker
- Lauwe melk (dit heb ik op gevoel gedaan, dus melk toevoegen tot je een zachte deeg hebt)
- Zout
Ingrediënten vulling:
- Turkse kaas of feta kaas
- Bosje peterselie
- Peper
Extra:
- Eigeel
- Sesamzaadjes
Bereiding:
Kneed alle ingrediënten (behalve die van de vulling) tot een zachte deeg die niet meer aan je handen plakt, maar super zacht is. Pak je deegbal en stop het in een pedaalemmerzak en doe het zak dicht. Doe daar weer een doek over en laat het een uurtje rijzen op een niet al te koude plek. Pak de Turkse kaas en brokkel het met je handen klein in een kom. Snij een bosje peterselie fijn (ligt aan de hoeveelheid kaas die je hebt, je kan ook minder peterselie gebruiken als je minder kaas hebt) en voeg het bij de kaas. Als laatste voeg je er wat peper bij. Meng alles met elkaar in de kom en leg het weg.
Als je deeg verdubbeld is dan maak je er allemaal hele kleine bolletjes van ter grootte van een walnoot. Zo krijg je mooie rondje broodjes die precies genoeg zijn voor 1 persoon. Ik gebruik een klein beetje olie op mijn werkblad en dan pak ik een rondje en maak ik hem met mijn handen of met een roller plat. Doe een eetlepel vulling in het midden en maak het platte rondje weer dicht door de uiteindes allemaal naar binnen te werken. Draai hem dan in je hand weer als een bolletje en druk het nog goed dicht. Niet teveel kaasmengsel gebruiken anders loopt het uit je broodjes. Leg het bolletje dan op een bakplaat met bakpapier. Zo werk je ze allemaal af. Besmeer de broodjes met een geklutste eidooier en versier het met wat sesamzaadjes. Bak ze dan goudbruin af op 200 graden in de oven.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like