Broodmhancha met kip

Broodmhancha met kip

Deze mhancha (opgerolde slang) van brood deeg stond al tijden op mijn baklijstje en nu kwam het er eindelijk eens van. Het lijkt veel moeilijker dan het is, in de video kun je zien hoe je hem maakt. Met de vulling kun je uiteraard variëren, wat denk je van een vulling van gekruid gehakt, tonijn met olijven of Turkse kaas met spinazie? Gebruik de vulling die jij lekker vindt!

Ingrediënten voor 1 broodmhancha:

  • 450 gr bloem
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1.5 tl zout
  • 1.5 tl suiker
  • 3 el olie
  • 250 ml lauwwarme melk
  • Lauwwarm water om te kneden

Vulling:

  • 500 gr kipfilet
  • 1 rode puntpaprika
  • Zout en peper
  • Paprikapoeder
  • 1 knoflook
  • Wat vers gehakte peterselie

Extra:

  • Sesamzaadjes en nigellazaadjes
  • 1 eigeel
  • Scheutje melk

Bereiding:

Meng bloem met gist en suiker. Voeg de olie toe en meng goed. Doe dan de melk erbij en het zouten meng goed door elkaar. Voeg dan beetje bij beetje wat water toe tot je een samenhangend deeg hebt. Ik heb ongeveer 4 el gebruikt. Kneed het deeg 10-15 minuten met de hand of in een machine en laat dan een uur rijzen.

Ondertussen maak je de vulling: snijd de kipfilet en paprika in blokjes en bak in wat olijfolie. Voeg de kruiden en knoflook toe en bak op laag vuur gaar. Laat afkoelen. Rol het deeg na het rijzen uit tot een groot rechthoek en snijd hier in de lengte 6 repen uit.

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.

mhancha met kip

 


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie