
Broodster met pesto
Een luchtige pesto broodster of broodbloem, heerlijk voor bij het grillen of gewoon zo met een kop soep.
Ingrediënten:
- 450 gram bloem
- 350 lauwwarme melk
- 1 el olijfolie
- 1 zakje gist
- rode pesto
- groene pesto
- zout
Bereidingswijze:
Kneed een deeg van bloem, lauwwarme melk, olijfolie, 1 zakje gist en zout. Laat dit een half uur rijzen op een warme plek. Verdeel het deeg in vier stukken en rol uit. Leg er een groot bord op en snijd hierlangs rond af. Leg een plak voor je en verdeel er wat rode pesto over. Leg de tweede plak erop en verdeel er groene pesto over. Dan nog een plak met rode en op de laatste doe je niets.
Zet een kopje of glas omgekeerd precies in het midden en druk even aan zodat je de randen goed ziet in het deeg. Snijd nu het deeg in 16 zogenaamde taartpunten, echter in het midden niet verder snijden dan de rand die je hebt gemaakt. Draai nu telkens twee punten twee keer rond in tegenovergestelde richting. Werk zo het deeg af en laat een half uur rijzen. Bestrijk met ei en bak 30 minuten op 180 graden.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like