Brownie cake

Brownie cake

Test – test, willen alle chocolade liefhebbers zicht hier melden?

Ik had vandaag onwijs veel zin in chocolade dus had ik besloten om met VEEL liefde een brownie cake te bakken en wat ben ik enorm tevreden/verrast van het eindresultaat! Tot mijn grote verbazing kreeg ik toevallig VANDAAG, nadat ik mijn BROWNIE CAKE had gebakken mijn maandelijks feestje en ja hoor dit keer is het echt een feestje, ik was/ben zo blij dat ik al stiekem van dit lekkers heb mogen smullen. Oke too much information.

Terug naar de cake, de binnenkant was zo smeuïg, luchtig en zacht! Echt een smelt-in-je-mond-cake en nu ga ik deze met mijn lieve zus delen today iftar bij haar.

Ingrediënten:

  • 150 gr bloem
  • 120 gr suiker
  • 150 gr roomboter
  • 4 eieren
  • 40 gr cacaopoeder
  • 150 gr pure/melkchocolade
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • snufje zout

Bereidingswijze:

Smelt de chocolade au-bain marie met de roomboter. Voeg bij de gesmolten chocolade-roomboter de suiker en het zakje vanillesuiker toe. Roer tot het een glad mengsel wordt.

11411957_813089762131497_72320017325099940_o

Klop de eieren los in een aparte kom en voeg de afgekoelde chocolade mengsel toe aan de eieren en meng dit tot een glad mengsel.

Doe de bloem, cacaopoeder, zout en bakpoeder bij elkaar en zeef dit bij het mengsel. Spatel tot een lopend, egaal beslag.

11536523_813089852131488_4003998855295686178_o

Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en bak de cake 15 á 20 minuten op 190 graden in een voorverwarmde oven.

Na een kwartiertje de brownies doorprikken. De bedoeling is dat het midden van de cake smeuïg blijft. De kunst is dus om de cake op het juiste moment uit de oven te halen, als je ‘m te lang in de oven laat wordt ‘m redelijk droog. De bovenkant van de brownie moet goed gebakken zijn dus eventueel nog een extra 5 minuten in de oven laten en dan nog eens prikken. De tijd hangt af van je oven

10679685_813090878798052_2758636781482685922_o

Eens gebakken, de bakvorm uit de oven nemen en in de plaat laten afkoelen (of zoals mij direct opeten!). Ook lekker met vruchtensaus, aardbeien, walnoten en hazelnoten.

Extra tip:

Ik heb pure Côte d’Or chocolade gebruikt, ik vind dit persoonlijk de lekkerste chocolade voor cake, taarten en koekjes. Ik meng deze wel met melkchocolade anders wordt het te machtig.

11425214_813091032131370_2910614742782565888_o

11221491_813091062131367_1621751018346536186_o

Succes voor degene die ‘m gaan maken en je mag het resultaat gerust in een reactie plaatsen.


9 reacties

  1. Mannie Lala geplaatst op maart 19, 2016 Beantwoorden
    Mag ik vragen wanneer je de (room)boter gebruikt? Deze staat bij de ingrediënten maar niet in het recept zelf.
    1. Ramadan Recepten geplaatst op maart 19, 2016 Beantwoorden
      Die dien je samen met de chocolade te laten smelten. We hebben het er bijgezet!
  2. Hayat geplaatst op juni 24, 2016 Beantwoorden
    Dit ziet er zo verrukkelijk uit, baraka Allah oe fik voor het delen! Een vraagje: hoe heb je de chocolade ganache gemaakt? Is het gesmolten chocolade? alvast dank voor je antwoord!
    1. Dounia geplaatst op juni 27, 2016 Beantwoorden
      Ganache maak je door chocolade en slagroom samen te smelten.
  3. Azra geplaatst op november 15, 2016 Beantwoorden
    Ik ga de cake zo maken door dit solrt mensen word ik als 12 jarige gemotiveerd om te koken. Inshallah blijft u zo door gaan en mashallah voor uw kookkunsten
    1. Ramadan Recepten geplaatst op november 15, 2016 Beantwoorden
      Supergoed van je Azra, leuk om te horen!
  4. oumelbanien geplaatst op april 17, 2017 Beantwoorden
    Ik heb vandaag jou recept gemaakt en het was echt heerlijk. Het heeft hier gesmaakt!!! Allah ya2teek essa7a voor het delen van het recept. Ik had geen slagroom thuis, had dan gewoon pure chocolade gesmolten met beetje melk erbij en dat heb ik er achteraf op gesmeerd. Was verrukkelijk!
  5. chaimae geplaatst op juni 16, 2017 Beantwoorden
    Is het oké als je de roomboter niet doet, heb namelijk geen roomboter. of kun je het vervangen door iets.
    1. Ramadan Recepten geplaatst op juni 16, 2017 Beantwoorden
      Het beste is om gewoon roomboter te gebruiken, maar mocht het echt niet mogelijk zijn, dan wordt het vaak aangeraden om het te vervangen door Wajang boter, kokosolie of zonnebloemolie.

Geef een reactie