Brownie cake
Test – test, willen alle chocolade liefhebbers zicht hier melden?
Ik had vandaag onwijs veel zin in chocolade dus had ik besloten om met VEEL liefde een brownie cake te bakken en wat ben ik enorm tevreden/verrast van het eindresultaat! Tot mijn grote verbazing kreeg ik toevallig VANDAAG, nadat ik mijn BROWNIE CAKE had gebakken mijn maandelijks feestje en ja hoor dit keer is het echt een feestje, ik was/ben zo blij dat ik al stiekem van dit lekkers heb mogen smullen. Oke too much information.
Terug naar de cake, de binnenkant was zo smeuïg, luchtig en zacht! Echt een smelt-in-je-mond-cake en nu ga ik deze met mijn lieve zus delen today iftar bij haar.
Ingrediënten:
- 150 gr bloem
- 120 gr suiker
- 150 gr roomboter
- 4 eieren
- 40 gr cacaopoeder
- 150 gr pure/melkchocolade
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje bakpoeder
- snufje zout
Bereidingswijze:
Smelt de chocolade au-bain marie met de roomboter. Voeg bij de gesmolten chocolade-roomboter de suiker en het zakje vanillesuiker toe. Roer tot het een glad mengsel wordt.
Klop de eieren los in een aparte kom en voeg de afgekoelde chocolade mengsel toe aan de eieren en meng dit tot een glad mengsel.
Doe de bloem, cacaopoeder, zout en bakpoeder bij elkaar en zeef dit bij het mengsel. Spatel tot een lopend, egaal beslag.
Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en bak de cake 15 á 20 minuten op 190 graden in een voorverwarmde oven.
Na een kwartiertje de brownies doorprikken. De bedoeling is dat het midden van de cake smeuïg blijft. De kunst is dus om de cake op het juiste moment uit de oven te halen, als je ‘m te lang in de oven laat wordt ‘m redelijk droog. De bovenkant van de brownie moet goed gebakken zijn dus eventueel nog een extra 5 minuten in de oven laten en dan nog eens prikken. De tijd hangt af van je oven
Eens gebakken, de bakvorm uit de oven nemen en in de plaat laten afkoelen (of zoals mij direct opeten!). Ook lekker met vruchtensaus, aardbeien, walnoten en hazelnoten.
Extra tip:
Ik heb pure Côte d’Or chocolade gebruikt, ik vind dit persoonlijk de lekkerste chocolade voor cake, taarten en koekjes. Ik meng deze wel met melkchocolade anders wordt het te machtig.
Succes voor degene die ‘m gaan maken en je mag het resultaat gerust in een reactie plaatsen.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like