Brownies met courgette

Brownies met courgette

Brownies met courgette, ik had nooit gedacht dat ze zo lekker zouden zijn! Ik heb de courgette met schil gelaten, ziet er leuk uit zo met kleine groene flintertjes in de cake. Voor dit recept kun je het beste een rechthoekige/vierkante (brownie) bakvorm gebruiken. Ik heb een vierkante siliconen bakvorm gebruikt, het ging heel goed. Een kwestie van geen “hoge” cake hebben, maar eerder een groot oppervlak waar je die chocolade chips kan op strooien.

Ingrediënten:

  • 80 gram roomboter
  • 70 ml neutraal smakende plantaardige olie b.v. zonnebloemolie (Becel gebruikt)
  • 250 gram fijne rietsuiker
  • 2 eieren maat M
  • 85 ml karnemelk
  • 1 tl vanille essence
  • 1/4 tl zout
  • 3/4 tl baking soda
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 225 gram patentbloem
  • 3 el ongezoete cacao
  • 140 gram grof geraspte courgette (met of zonder schil, zonder pitten)
  • 125 gram chocolate chips (heb die van Callebaut genomen, maar je kan eventueel ook geraspte chocolade of chocolade schilfers gebruiken denk ik)

Bereidingswijze:

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Verwarm de oven voor op 175 °C graden. Vet in en bekleed de bakvormen met bakpapier over de volle lengte, hangende over de lange zijden. Bestuif de onbedekte (korte) zijden met iets bloem. Ik heb zelf gewoon met bakspray ingevet, niet gefoefeld met bakpapier.

Mix in een grote kom de boter, olie en suiker luchtig en bleek. Voeg 1 voor 1 de eieren toe: voeg pas een volgende toe als de vorige geheel is opgenomen in het beslag. Voeg de karnemelk en vanille toe. Zeef boven een andere kom de bloem, baking soda, bakpoeder, zout en cacao. Schep het bloemmengsel lepel voor lepel bij het beslag en mix het geheel tot een egaal beslag.

Sla de courgette met een spatel door het beslag. Verdeel het beslag over de bakvorm en strooi de chocolade er over. Bak de cake in circa 45 minuten gaar: een satéprikker moet er schoon uitkomen. Haal de cake uit de oven en laat het eerst 10-15 minuten op een rooster in de vorm afkoelen. Haal de cake uit de vorm en laat het verder afkoelen op een rooster.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie