Brusselse wafels met gist

Brusselse wafels met gist

Recept voor Brusselse wafels met zelf gemaakt vanille ijs.

Ingrediënten voor 10 stuks:

  • 20 gram gist
  • 2 dl bruisend mineraal water
  • 250 gram bloem
  • een snuifje zout
  • 2 dl lauwe melk
  • 4 eieren
  • 125 gram gesmolten boter
  • bakboter

Bereidingswijze:

Los de gist op in het bruisend mineraal water. Doe de bloem in een diepe kom en maak een kuiltje in het midden. Roer de gist langzaam door de bloem. Voeg een snuifje zout en de lauwe melk toe.

Scheid de eierdooiers van de eiwitten en voeg de dooiers bij het beslag. Klop het eiwit stijf en spatel het met de gesmolten boter door het beslag. Laat 20 minuten rijzen. Breng het wafelijzer op temperatuur en bestrijk het met gesmolten boter.

Doe er het beslag in en bak goudbruin. Bestrooi met poedersuiker of bespuit met roosjes slagroom. Versier naar keuze verder met aardbeien of ander fruit. Dien lauwwarm op.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie