Bulgursalade (kisir)

Bulgursalade (kisir)

Bulgursalade/kisir: mijn lievelingssalade. Makkelijk te bereiden in 10 minuten.

Ingrediënten:

  • 300 gram fijne bulgur
  • 500 ml gekookt water
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

Giet het water in een grote kom op de bulgur en bedek hem met een deksel, zodat de bulgur het vocht opneemt. Leg hem even opzij zodat je met de andere kan voorbereiden. Pak een koekenpan en doe de gesnipperde ui, zwarte peper, zout, olie en bak het op laag vuur. Dan giet je de tomatenpuree en sambal erbij.

Laat het op een laag vuurtje 5 minuten doorbakken. Vervolgens doe je het vuur uit en meng je het samen met de bulgur die je had weggelegd. Dit meng je vervolgens goed zodat je een mooie rode kleur krijgt. Versier de kisirsalade vervolgens naar smaak. Bijvoorbeeld met stukjes komkommer, tomaten, sla…je kan van alles gebruiken.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie