Bulgursalade met wortel en augurk

Bulgursalade met wortel en augurk

Bulgur over? Daar maken we een lekkere salade van. Je kan er van alles in doen. Geserveerd met overheerlijke kipsaté.

Ingrediënten voor de bulgursalade:

  • Bulgur naar wens (fijn of grof)
  • Cherrytomaat
  • Wortel, geraspt
  • Pijnboompitten
  • Augurk
  • Halvanaise of yogonaise (bv. Yofresh)
  • Olie
  • Azijn
  • Zout

Bereidingswijze:

Kook de bulgur in 15 minuten helemaal droog tot er geen vocht meer in zit. Je kan de bulgur zowel stomen als koken in water. Laat het afkoelen. Snijd de augurk en cherrytomaat in stukken. Doe dit bij de bulgur en meng het vervolgens met de halvanaise, pijnboompitten, olie, azijn en zout. Ook qua dressing kun je variëren: voeg bijvoorbeeld mosterd, pesto, ketchup, fijngemalen kappertjes toe.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie