Caesarsalade met kip
Een heerlijke salade, de favoriet van mijn man! Veel mensen associëren caesarsalade met de Romeinse leider Julius Caesar of zien het als iets typisch Amerikaans. Beiden zijn echter onjuist. Naamgever van de eenvoudige salade met onder andere sla, tomaat, croutons, olijfolie en Parmezaanse kaas zou Caesar Cardini zijn, een in San Diego wonende eigenaar van een hotel-restaurant in het Mexicaanse Tijuana van Italiaanse afkomst.
Het meest vertelde verhaal is dat Cardini moest improviseren toen hij tijdens de drukte rond de Fourth of July door zijn belangrijkste voorraden heen was. De salade die hij maakte bestond feitelijk uit alles dat hij nog in huis had. Dit verklaart ook waarom er verschillende varianten zijn ontstaan voor het recept voor caesar salade.
Ik maak hem op mijn eigen manier met bruin brood voor de croutons en gebraden kipfilet. Je kunt ook gerookte of gepocheerde kipfilet nemen, maar persoonlijk vind ik dit de lekkerste versie.
Ingrediënten:
- sla naar keuze (kropsla is het lekkerst)
- 2 boterhammen of een ciabattabroodje
- Parmezaanse kaas (vers of in zakje)
- olijfolie
- zout en peper
- 1 gekookt ei, in partjes
- 2 tomaten, in partjes
- 2 kipfilets
- kruiden naar keuze
Dressing:
- 1 el mayonaise
- 1 tl mosterd
- 1 el yoghurt
- citroensap naar smaak
- zout en peper
Bereidingswijze:
Bak de kipfilet bruin in olie of boter met kruiden naar keuze (ik heb cajunkruiden gebruikt). Was de sla goed en besprenkel met citroensap. Verdeel over een schaal. Leg hierop de ei- en tomaatpartjes. Snijd de korsten van de boterhammen en snijd in blokjes (niet te klein) of snijd het ciabattabroodje in blokjes. Meng met olijfolie en klein beetje zout en peper.
Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like