Cake met perzik uit blik en amandelen
Deze cake met perzik uit blik is een beetje flanachtig. Recept heb ik ooit eens gehad van Ceuta (Faws Recepten) en heb het aangepast.
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 150 gr suiker
- 150 ml olie
- 2 zakjes vanillesuiker
- 200 gr perzikyoghurt
- perziken uit blik
- zelfrijzende bloem
- amandelen
Bereidingswijze:
Klop de eieren samen met de suiker, vanillesuiker en yoghurt. Houd hier een glas van opzij. Doe nu de olie erbij en klop goed op. Voeg dan de zelfrijzende bloem toe. Laat de perziken goed uitlekken en dep ze droog. Giet het beslag in een ingevette bakvorm en leg de halve perziken op het beslag. Strooi er nu wat amandelen overheen. Bak de perzikcake op 160 graden gedurende 45 minuten. Na die 45 minuten giet je de inhoud van het glas dat je apart had gehouden erop. Laat het nog 15 minuten verder bakken.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like