
Calamares in tomatensaus en zeevruchten
Dag 6 weer geen harira. Wel verse fruitsap en gevulde calamares in tomatensaus en zeevruchten. Ikzelf heb 5 inktvissen gebruikt en het wordt niet plakkerig.
Benodigdheden voor gevulde inktvis:
- 5 inktvissen
- 2 uitjes
- 1 paprika, fijngesneden
- 1 zak zeevruchten
- 1 zak gamba’s
- 4 vlees tomaten, in stukjes
- 3 volle eetlepels gepelde tomaten van blik
- 1 Knorr visbouillonblokje
- 1 laurierblaadje
- Paprikapoeder
- Gemberpoeder
- Saffraan
- Sambal
- Doperwtjes
- Komijn
- Rijst
- Zout
Bereidingswijze:
Kook de inktvis in water met een schijfje citroen en laat het daarna afkoelen. Intussen kook je ook de rijst, doperwtjes en bouillonblokje. Als het gaar is doe je daar een beetje sambal bij, zodat de rijst pikant wordt. Dan ga je de tomatensaus maken.
Doe olijfolie in een koekenpan. Bak de uitjes en gesneden paprika en doe de tomaten erbij. Laat het daarna zachtjes pruttelen. Intussen doe je het bouillonblokje van vis, laurierblaadje en de kruiden erbij en laat je het zachtjes pruttelen. Ik heb in de tomatensaus ook sambal gedaan zodat het lekker pikant is.
Als de saus bijna gaar is doe je de zeevruchten erbij. Intussen ga je de inktvissen vullen met de rijst. Pak daarna een ovenschotel en doe daar de tomatensaus erin. Leg de inktvissen en een paar schijfjes citroen erop. Stop het 20 minuten in een voorverwarmde oven. Dit zorgt ervoor dat de saus lekker wordt, door ‘m iets langer in de oven te stoppen.
Schep het daarna op een bord en eet smakelijk.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like