Cannelloni met gehakt en aubergine

Cannelloni met gehakt en aubergine

Zondagse maaltijd: cannelloni met gehakt, aubergine en ricotta met een salade. Gisteren was het een heerlijk broodje rookworst. Hieronder het recept voor cannelloni, hoeveelheden kun je naar eigen smaak bepalen.

Ingrediënten:

  • Gehakt
  • 1 flinke aubergine, in blokjes
  • 1/2 doosje champignons, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 á 2 potten pastasaus naar smaak (ik heb AH piccante gebruikt)
  • 1 pakje frito van Heinz
  • Zout en peper
  • Italiaanse kruiden
  • Cannelloni
  • 1 bakje ricotta
  • Geraspte kaas
  • Geraspte mozarella
  • Italiaanse kruiden

Bereidingswijze:

Kook de cannelloni 3 minuten voor in water. Spoel het daarna goed af met koud water om het garingsproces te stoppen. Laat het uitlekken. Rul wat gehakt in een koekenpan. Voeg daar de champignons en aubergineblokjes bij. Bak dit goed door. Doe dan de kruiden en knoflook erbij. Voeg een beetje bij beetje de tomato frito toe, je wilt geen te natte vulling.

Laat het een beetje afkoelen en doe dan een bakje riccota erbij. Schep wat van de pastasaus uit pot in de ovenschaal. Strijk het uit tot een laagje.

Vul de cannelloni’s 1 voor 1 en leg ze tegen elkaar in de ovenschaal. Schep wat van de pastasaus uit pot over de cannelloni’s. Strooi de geraspte mozzarella en geraspte kaas eroverheen. Strooi er nog wat Italiaanse kruiden overheen. Dek het af met aluminiumfolie en bak het op 200 graden voor ongeveer 20 minuten. Ik heb daarna de grill aangezet en aluminiumfolie verwijderd om de kaas goudbruin en knapperig te laten worden.

Besa7a wa ra7a! Eet smakelijk !


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie