Cannelloni met gehakt en tomatensaus

Cannelloni met gehakt en tomatensaus

Recept voor cannelloni met gehakt en tomatensaus.

Ingrediënten:

  • cannelloni pijpjes
  • 400 gram kalfsgehakt
  • 1 bolletje mozzarella, in heel kleine stukjes gesneden
  • 1.5 blikje tomatenpuree
  • 1 klein blikje tomaten concentraat
  • 1 zakje Gran padano kaas
  • 1 flinke ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rundbouillonblokje
  • 100 ml kookroom
  • gedroogde Italiaanse kruiden
  • zout en peper

Bereidingswijze:

Kook de cannelloni’s voor een 4 tal minuten, laat ze uitlekken en beetje afkoelen. Snij de ui grof en doe wat olijfolie in een pannetje. Doe hier de ui, knoflook, bouillonblokje, gepureerde tomaten, het concentraat, room en gedroogde kruiden bij. Dit laat je zachtjes inkoken zodat je nog 2/3 van de saus overhoudt. Het gehakt rul bakken, lauw laten worden en dan er de mozzarella doorheen mengen. Met deze mengeling de pijpjes opvullen, doe ze in een beboterde braadslee en overgiet met de saus. Bestrooi het geheel met Gran Padano kaas en mozzarella, en bak het in het midden van de oven goudbruin en gaar.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie