
Carrot Cake met crème fraiche topping
Ingrediënten carrot cake:
- 300 a 350 gr zelfrijzend bakmeel
- 250 gr roomboter
- 1 fijngeraspte winterpeen
- ongeveer 250 gr suiker
- 4 eieren
- 1 eetlepel kaneel (ik proef altijd tot t naar mijn smaak is)
- snufje zout
Ingrediënten topping:
- 200 ml crème fraîche
- Klopfix
- vanillesuiker
- walnoten
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Klop de eieren goed los en doe er dan de suiker, gesmolten boter, wortelrasp en snuf zout bij. Meng dit en zeef er dan de meel bij. Doe dit in delen en voeg eventueel wat meer bij tot je een goed cakebeslag hebt dat iets dikker is dan normaal.
Mix dit en doe er de kaneel bij. Je kunt er nu ook walnoten bij doen, is ook erg lekker. Leg bakpapier in de bakblik en schep het mengsel erin. Leg het in een voorverwarmde oven en laat het langzaam garen voor ong 45 min.
Klop de creme fraiche los en doe er wat klopfix bij en vanillesuiker naar smaak. Zelf hou ik er van om er niet te veel suiker bij te doen en de topping dus frisjes te houden, aangezien de cake zelf al zoet is. Strooi er wat gehakte walnoten en snijd in blokjes of punten
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like