Champignonsoep
Vandaag champignonsoep en pizza tonijn rolls.
Ingrediënten:
- 1 bakje (kastanje)champignons
- 1 ui
- 20 gr bloem (ongeveer)
- 1 liter water
- 1,5 bouillonblokje (kip of champignon)
- Flinke klont boter
- Koriander
- Peper
- 100 gram crème fraîche of room (ongeveer)
Bereidingswijze:
Snijd het uitje fijn en bak deze in de boter aan. Voeg vervolgens de champignons toe die je in plakjes/stukjes hebt gesneden. Laat dit even bakken. Neem dan de bloem en voeg dit toe. Bak dit weer even aan totdat de boel bruin is gekleurd (de bloem moet gaar worden).
Als dat gebeurd is, doe je er 1 liter gekookt water bij en de bouillonblokjes. Laat dit geheel voor ruim 20 minuten á half uur koken totdat de champignons goed gaar zijn.
Voeg dan een flinke eetlepel creme fraiche of room toe, de peper en koriander. Roer goed door en proef of het op smaak is. Laat kort koken en zet dan uit. Smullen maar!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like