Champignonspiesjes voor op de BBQ
Gemarineerde champignonspiesjes, lekker voor op de bbq.
Ingrediënten:
- Kastanjechampignons
- Zonnebloemolie
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 2 teentjes knoflook, geraspt
- 1 dessertlepel grof zout
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl gedroogde tijm
- 1/2 dessertlepel paprikapoeder
- 1/2 Spaans pepertje, gesnipperd
- Zwarte peper
Bereidingswijze:
Veeg met een borsteltje of stukje keukenpapier 2 bakjes vrij kleine kastanjechampignons schoon en snijd een stukje van het steeltje. Snij een rode en gele paprika (of groene als je dat lekker vindt) in stukjes. Giet een royale scheut zonnebloemolie in een kom.
Voeg hier 1 dessertlepel grof zout aan toe, vers gemalen zwarte peper, een half dessertlepeltje paprikapoeder, een theelepel gedroogde oregano, een theelepel gedroogde tijm, 2 geraspte teentjes knoflook, en een half gesnipperd Spaans pepertje. Marineer de champignons hier een uurtje in. Steek ze om en om met de paprika’s aan een stokje en rooster de champignonspiezen niet te lang op de barbecue.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like