Chebakia Al 3ain

Chebakia Al 3ain

Zelf chebakia Al 3ain maken, een stuk makkelijker dan de traditionele!

Ingrediënten:

  • 500 gram bloem
  • 65 gram gesmolten boter
  • 1/2 theeglas oranjebloesemwater
  • 1 theelepel gemalen anijszaad
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 vanillesuiker
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 ei
  • lauwwater om te kneden

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten (behalve water) goed door elkaar. Voeg nu water toe, tot je een mooi stevig deeg hebt. Niet te zacht en niet te hard, het deeg moet niet meer plakken maar is wel zacht en elastisch. Rol van dit deeg balletjes (ongeveer 10-15) en doe ze in een apart boterhamzakje of folie zodat ze niet uitdrogen. Laat ze even rusten. Neem nu een bal en rol deze zeer dun uit, niet te dun dat ze doorzichtig worden maar wel dun genoeg.

Maak een pizza-, msemmen pan of makla warm en bak ze hier in. Niet te lang, ze moeten niet bruin worden. Rol het dan op maak ze dicht met een een papje van bloem en water. Knip ze in kleine stukjes. (zie foto)

chebakia-al3ain-

Bak ze goudbruin in olie en dompel ze daarna in de warme honing. De honing mag nooit koken, dan krijg je een karamelachtige honing die je koekjes hard maakt. Dus slechts opwarmen en vervolgens zal je merken dat je hete chebakia de honing warm houdt. Merk je dat de honing weer dikker en kouder wordt? Verwarm hem dan weer kort. Strooi daarna op de chebakia al 3ain wat sesamzaadjes.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie