Cheesecake met dadels
Ingrediënten voor de bodem:
- 220 gram Digestive koekjes
- 90 gram roomboter
Ingrediënten voor de vulling:
- 900 gram verse roomkaas
- 250 gram kristalsuiker
- 120 ml zure room
- 5 eieren (M)
- 1 vanillestokje
- 30 gram bloem
Garnering:
- 5 á 6 stuks Mejdoul dadels
- chocolade of karamelsaus (optioneel)
Bereidingswijze:
Doe wat bakpapier op de bodem van de springvorm. Maal de koekjes fijn met behulp van een keukenmachine. Smelt de roomboter. Meng dit samen en verdeel dit gelijkmatig op de bodem van de springvorm. Druk dit aan met de bolle kant van een eetlepel.
Schep de verse roomkaas in een mengkom en maak dit los met een mixer of vork. Doe de eieren, suiker, room en het merg van het vanillestokje erbij en klop dit met een mixer goed door. Voeg als laatste de gezeefde bloem toe en klop alles weer goed met de mixer.
Verdeel dit in de springvorm. Bak deze in het midden van de oven op 130° graden voor circa 2 uur.
Ontpit nu de dadels en maak deze goed schoon. Snijd 1 dadel in 4 reepjes. Doe na 30 min de oven open en leg de dadels erop. Sluit de oven weer en laat de cheesecake gaar worden.
Laat de dadel cheesecake goed afkoelen en plaats deze daarna minimaal 4 uur in de koelkast. Ik heb het zelf pas de volgende dag aangesneden, dat is ongeveer 22 uur later.
Eet smakelijk!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like