Cheesecakejes met kersenvlaai topping

Cheesecakejes met kersenvlaai topping

Recept voor heerlijke cheesecakejes met kersenvlaai topping.

Ingrediënten:

  • 350 g Monchou of gewone roomkaas
  • 75 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 100 g biscuitjes (Maria koekjes)
  • 50 g gesmolten boter
  • 2 á 3 eetlepels melk
  • 1 blik kersenvlaaivulling (of iets anders wat je lekker vindt)

Bereidingswijze:

Gebruik een muffinvorm en bekleed die met papierenvormpjes. Maak de koekjes heel fijn en doe er dan de gesmolten boter, 1 zakje vanillesuiker en 2 eetlepels melk bij. Zorg ervoor dat je er balletjes van kan maken. Lukt het niet? Doe er dan nog een beetje melk bij. Daarna doe je in elk vormpje een balletje. Maak ze plat met je vingertop of een lepel, wat jij fijner en makkelijker vindt.

cheesecake met kersen

Pak een kom en mix de roomkaas, vanillesuiker, eieren en suiker tot 1 geheel. Giet daarna de vulling in elk vormpje. Afbakken op 180 gr voor ongeveer 20 á 30 minuten. Daarna laten afkoelen. Laat ze een nacht rusten in de koelkast en schep alvorens te serveren op elk cheesecakeje een eetlepel vlaaivulling.


1 reactie

  1. Florentine geplaatst op augustus 10, 2016 Beantwoorden
    Aaah wat ziet het er heerlijk uit!!!

Geef een reactie