Chicken alfredo pasta

Chicken alfredo pasta

Het ultieme comfortfood, chicken alfredo met linguine. Heerlijk met een salade erbij. Het is wel machtig maar yummie. In plaats van linguine kun je natuurlijk ook macaroni of andere pasta nemen. Ik heb daarnaast gerookte kip gebruikt, maar je kunt ook kipfilet nemen.

Ingrediënten:

  • pasta naar keuze (ik heb linguine gebruikt)
  • gerookte kipfilet, in reepjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 ml water
  • 1 1/2 kippenbouillon blokje
  • 2 flesjes kookroom light
  • 1 el maizena
  • 1 zakje geraspte oude kaas
  • peterselie, gesnipperd
  • zout en peper
  • boter

Bereidingswijze:

Rasp 3 knoflooktenen en bak deze zachtjes aan in boter samen met de gerookte kip (eventueel verse kip met kipkruiden meebakken). Voeg hier een halve liter water en anderhalf kippenbouillonblokje aan toe. Laat even sudderen. Schenk de flesjes kookroom light bij (het originele recept vraagt om dikke room, dit gaat me net wat te ver, haha) en breng aan de kook. Roer er nog een beetje zout en flink vers gemalen zwarte peper door.

Meng de maizena met een beetje water en voeg toe. Laat wat indikken. Roer er de in reepjes gesneden gerookte kipfilet door en laat warm worden. Roer er een zakje geraspte oude kaas door, gesnipperde peterselie en de gekookte pasta.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie