Chicken rolls

Chicken rolls

Vandaag chicken rolls gemaakt. Makkelijk en heerlijk!

Deeg:

  • 350 gr meel
  • 175 lauwwarme melk
  • 1 zakje gist
  • Theelepeltje zout
  • Ong 50 ml olie

Vulling:

  • 250 gr kipgehakt
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 tomaat
  • Koriander
  • 1 eetlepel olie

Kruiden:

  • chilivlokken
  • kerriepoeder
  • kipkruiden
  • uien- en knoflookpoeder
  • zout en peper

Bereidingswijze:

Meng 2 eetlepels van de warme melk met de gist en laat dit staan tot het schuimt. Meng de resterende melk met de olie en giet hier het gistmengsel bij. Voeg beetje bij beetje de bloem hierbij tot het een mooi deeg is. Kneed dit en laat dan voor een uurtje rijzen. Maak ondertussen de vulling. Neem de groenten en mix dit met een apparaat tot kleine stukjes. Meng het dan met het gehakt en de olie. Voeg vervolgens de kruiden toe.

chicken rolls deeg

Als het deeg gerezen is verdeel je het in twee delen. Neem het ene deel en rol uit tot een lap. Bestrijk het met de helft van het gehaktmengsel en rol dan in de breedte op. Snijd in stukjes en leg op de bakplaat. Laat het voor nog een half uur rijzen, bestrijk met een eitje en bak dan af op ongeveer 200 graden.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie