Chinees gebakken rijst met ei en broccoli
Dit is mijn variatie op de bekende Chinese rijst. Probeer hem maar eens!
Ingrediënten voor Chinees gebakken rijst met ei en broccoli:
- 125 gram kastanjechampignons
- 200 gram broccoliroosjes
- 1 bosui, in ringen gesneden
- 1 rode peper, ontpit en in ringen
- Versgemalen peper
- Koriander
- Eieren
- Zout
- 2 teentjes knoflook, geperst
- Sweet soy sauce (ketjap manis)
- Arachideolie
- 200 gram rijst
Bereidingswijze:
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Laat de rijst goed afkoelen. Snijd in de tussentijd de bosui en de rode peper in dunne ringetjes. Hak de koriander grof en pers de teentjes knoflook.
Breek de eieren in een diepe kom en roer goed door met een garde. Breng op smaak met peper en zout. Kook de broccoliroosjes drie minuten. Giet de broccoliroosjes af.
Verhit in een wokpan 3 eetlepels arachideolie. Fruit de knoflook mee. Voeg nu 5 eetlepels sweet soy sauce toe. Roerbak nu ¾ deel van de kastanjechampignons mee (de rest gebruik je voor de omelet). Voeg nu de rijst toe en schep het geheel goed door. Voeg de broccoliroosjes toe en tenslotte de bosui. Schep het geheel nogmaals door. De rijst schep je op een grote serveerschaal.
Verhit 1 eetlepel arachideolie in de wokpan. Voeg nu de geklopte eieren toe en leg de resterende kastanjechampignons erbovenop. Draai de omelet om en laat hem op laag vuur verder garen in de pan. Snijd de omelet in ongeveer 7 gelijke stukken en plaats bovenop de rijst.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like