Chinese dumplings
Chinese dumplings gemaakt, deze worden een keertje niet gefrituurd maar half gebakken, half gestoomd. Chinese dumplings, yummie!! Dit recept bevat ook rijstwijn, maar dat laten we achterwege.
Ingrediënten:
- 1 pond kipgehakt
- 1 pak Gyozo velletjes (verkrijgbaar bij de Toko, dit zijn kleine ronde wonton velletjes)
- 3 el sojasaus
- 2 teentjes knoflook, geraspt
- 2 cm gember, geraspt
- 1 koffielepel sesamolie
- 1 tl srirachasaus
- 2 lente uitjes, gesnipperd
- flinke handvol Chinese kool, zeer fijngesneden (heb ik niet gebruikt)
- 1 koffielepel zonnebloemolie
Dipsaus:
- beetje teriyakisaus
- 1 lepeltje srirachasaus
- 1 lepeltje sesamolie
Bereidingswijze:
Maak de vulling door alles (behalve de Gyozo velletjes en de dipsaus) in een pan te garen. Zet een klein bakje water klaar en een koffielepeltje. Leg 1 velletje gyozodeeg in de palm van je hand. Leg een klein lepeltje vulling in het midden. Vouw de 2 helften naar elkaar toe en plak met een drupje water (met je vinger) vast (alleen het midden). Plooi nu, slechts 1 kant van het velletje, met 4 plooien van buiten naar het midden. Dan 4 plooien vanaf de andere kant naar binnen. Plak de plooien tussendoor steeds vast met een drupje water.
Lijkt moeilijk, is het echter niet. Als je de slag te pakken hebt is het zo gepiept. Werk ze zo allemaal af. Zet de dumplings allemaal rechtop, plooien naar boven. Verhit een of twee lepels zonnebloemolie in een pan en leg hier de dumplings in. Bak zachtjes tot de onderkant lichtbruin is, giet een kopje water in de pan en doe het deksel erop. Laat dit 6 minuutjes stomen. Zet het vuur uit en haal het deksel van de pan. Laat nog 2 minuten staan. De dumplings moeten vanzelf loslaten.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like