Chinese gebakken rijst met ei

Chinese gebakken rijst met ei

Chinese fried rice. Het heeft heel lang geduurd voor ik het geheim achter de zeer smaakvolle Chinese gebakken rijst ontrafeld had. Vanaf die tijd staat hij hier regelmatig op het menu. Heerlijk als bijgerecht bij 1 (of meerdere) van de Chinese gerechten die ik geplaatst heb. Zeer eenvoudig en snel klaar te maken. Voor fried rice moet je altijd koude gekookte rijst gebruiken. Je kunt deze het beste ’s morgens of de dag ervoor koken en dan in de koelkast bewaren. Het belangrijkste wat je nodig hebt is een pot chickenpowder van het merk Knorr, deze vindt je bij de toko. Het schijnt dat sommige Turkse supermarkten deze ook verkopen.

Ingrediënten:

  • koude gekookte rijst (ik heb 500 gram basmatirijst gebruikt die ik 12 minuten heb gekookt)
  • 1 bosje lente-ui
  • 2 kipfilets
  • 6 eieren
  • 1 el sojasaus
  • zonnebloemolie
  • 4 volle maatschepjes chickenpowder

Bereidingswijze:

Hak of snijd 2 kipfilets zeer fijn en snijd een bosje lente-ui in hele dunne ringetjes. Klop 6 eieren los met een lepel sojasaus en zet de koude gekookte rijst klaar. Verhit de wok tot loeiheet en doe er een scheutje zonnebloemolie in. Bak de kipstukjes met 4 volle maatschepjes chickenpowder bruin en gaar. Schep de lenteuitjes erdoor. Schuif dit naar één kant van de wok en bak in de andere de eieren al omscheppend bijna gaar. Roer dan alles door elkaar en schep de rijst erbij. Bak op hoog vuur door tot de rijst warm is. Yummie, dat was het al!


1 reactie

  1. selma84 geplaatst op juli 18, 2016 Beantwoorden
    Hmm ljkt mij erg lekker. Ben gek op rijst. S die chickepowder wel halal,?

Geef een reactie