Chinese ossenhaas met groene asperges

Chinese ossenhaas met groene asperges

Chinese ossenhaas met groene asperges in oestersaus. In dit recept wordt eigenlijk rijstwijn gebruikt, maar die kun je vervangen door lichte sojasaus.

Ingrediënten:

  • 400 gram ossenhaas, bevroren in flinterdunne plakjes gesneden
  • 1 flinke bundel groene asperges
  • 3 teentjes knoflook, zeer fijngehakt
  • 2 cm verse gember, geraspt
  • 3 eetlepels dark sojasaus
  • 4 eetlepels lichte sojasaus (bv. die van Kikoman)
  • 2 eetlepels maizena
  • 1 koffielepel sesamolie
  • 6 eetlepels oestersaus
  • 1/2 kopje water
  • Zonnebloemolie

Bereidingswijze:

Zorg dat je alles gesneden klaar hebt staan. Het wokken gaat supersnel! Breek het onderste stuk van de asperges af, schil de asperges en snijd het in grote stukken.

Maak een sausje van de maizena, de lichte- en donkere sojasaus. Laat het gesneden vlees hierin een kwartiertje trekken. Verhit de wok zodat die bloedheet is. Doe er een scheutje zonnebloemolie in en bak het vlees omscheppend in 2 gedeeltes voor ongeveer 1 minuut per portie.

Haal het vlees uit de pan en zet apart. Giet een lepel zonnebloemolie in de wok en bak de gember en de knoflook. Voeg de asperges toe en wok deze 5 minuutjes. Voeg het vlees er weer bij, de oestersaus, het water, de sesamolie en laat even doorwarmen. Serveer met witte rijst.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie