Chinese tomatensoep met omeletreepjes

Chinese tomatensoep met omeletreepjes

Zoontje wou Chinees of Thais vandaag. Ok, dus het is Chinese tomatensoep met omeletreepjes geworden, Kantonese kipvleugels en kalfsvlees met paprika en uien in zwarte bonensaus (uiteraard met witte rijst).

Ingrediënten:

  • 3 kipfilets
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 flinke lepel bloem
  • 2 liter kippenbouillon (je hebt dan een pan van drie liter in totaal)
  • 2 blikjes tomatenstukjes
  • 1 el azijn
  • 2 el gembersiroop
  • lente uitjes
  • noodles
  • omelet
  • taugé (optioneel)
  • peper

Bereidingswijze:

Ui gesnipperd glazig bakken in een pan en doe een teentje knoflook erbij. Tomatenpuree even meebakken en daarna een flinke lepel bloem meebakken. Kippenbouillon en de tomatenstukjes erbij. Voeg dan de hele kipfilets, azijn en gembersiroop toe. Beetje peper en laten pruttelen. Als de kip gaar is eruit halen, de soep pureren met een staafmixer.

Kip klein snijden en weer erbij doen. Proeven of er genoeg gembersiroop etc. in zit. Lenteuitjes snijden en erbij doen (beetje apart houden). Noodles apart in water koken en bak een omelet, oprollen en in reepjes snijden. Blancheer eventueel taugé, hoeft niet. Beetje noodles, taugé en eireepjes op een bord doen, soep erover en bestrooien met lente ui.


1 reactie

  1. M geplaatst op februari 1, 2016 Beantwoorden
    Het is mij niet echt duidelijk hoeveel ik van wat moet gebruiken. Hoeveel water / bouillon moet er bijvoorbeeld gebruikt worden? En voor hoeveel personen is het recept?

Geef een reactie