Choco koffiecake

Choco koffiecake

Recept voor een choco koffiecake.

Ingrediënten:

  • 6 eieren, gesplitst
  • 150 gram gesmolten boter
  • 2 repen chocola, gesmolten
  • 1 bakpoeder
  • 1 vanillesuiker
  • 2 el koffie
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 11 el zelfrijzend bakmeel

Extra:

  • ongeklopte slagroom
  • 2 zakjes Klopfix
  • witte basterdsuiker
  • 3 el mascarpone
  • geraspte chocolade

Bereidingswijze:

Begin met de eieren te splitsen en het eiwit stijf te kloppen. Zet alvast de chocola aan het smelten. Doe het eigeel, gesmolten boter, bakpoeder, koffie en suiker in een grote kom. Klop deze goed op de hoogste stand. Voeg lepel per lepel meel toe en dan de gesmolten chocola. Klop alles goed samen. Doe de mixer weg en haal met een spatel het eiwit door het mengsel.

Stop de gevulde bakvorm in een voorverwarmde oven van 160 C in na onderste plek voor 30 minuten lang. Laten afkoelen. Als de cake klaar is, snijd je het door midden.

Klop slagroom met 2 zakjes klopfix, witte basterdsuiker en 3 eetlepels mascarpone. Dit op de eerste laag smeren, deksel erop en smeer mascarpone-mengsel ook op de bovenste laag. Strooi geraspte chocola eroverheen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie