Choco toetje met aardbei en framboos
Overheerlijke choco toetje met aardbei en framboos. Dit toetje bestaat uit 2 lagen chocolade cake, verse aardbeien en een crème mousse van framboos/aardbei. Je kan echte glazen gebruiken, maar ik heb plastic glazen gebruikt. Deze zijn overal verkrijgbaar, zie Google.nl.
Ingrediënten cake:
- 200 gr cakemeel
- 200 gr suiker (1 kop)
- 4 eieren
- 200 gr boter
- 4 el cacaopoeder
- 1 thl bakpoeder
- Mespunt zout
- 2 el melk
Ingrediënten crème/mousse:
- 500 ml slagroom
- 1 pak kloppudding framboos
- 3 el aardbeienjam
Bereidingswijze:
Mix de boter en suiker tot een witte massa. Voeg daarna 1 voor 1 de eieren hieraan toe. Laat dit goed kloppen tot een zacht beslagje. Doe je melk erbij. Voeg als laatste het meel, cacao, bakpoeder en zout erbij. Laat dit 10 á 15 minuten kloppen op de hoogste stand.
Giet dit in een beklede bakblik en zet het in een voorverwarmde oven op 175 graden. Haal je cake uit de oven als hij gaar is en laat dit goed afkoelen. Verkruimel je deeg. Mix alvast de ingrediënten voor de mousse op hoge stand tot een smeuïge crème.
Vul je glas met verkruimeld cake. Doe hier plakjes aardbeien op, daarna wat crème erop en dan weer een beetje cake. Schep er weer crème op en als laatste heb ik gesmolten chocolade erover laten lekken en verse aardbeien in het midden gelegd.
Jammie ♡
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like