Chocoflan met caramel

Chocoflan met caramel

Hier ook maar de chocoflan met caramel gemaakt. Hij is erg lekker, ma sha allah. De chocolade cake is zo zacht en smeuïg en de flan is zoals een flan hoort te zijn. De caramel loopt er lekker over heen, echt heel blij met het recept. Gaan we vaker maken, insha allah. Hieronder staat het recept uit het filmpje waarin ik het heb gezien. Er worden cups gebruikt, ik heb een setje met cups gehaald bij de Wibra voor €1,99.

Eerst laag:

  • 1/2 cup suiker

Tweede laag:

  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 cup suiker
  • 2 cups melk
  • 1/4 cup koffiemelkpoeder

Derde laag:

  • 2 eieren
  • 1/2 cup suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 cup zonnebloemolie
  • 1 1/4 cup bloem
  • 1/2 cup melk
  • 1/4 cup cacoapoeder
  • 1 zakje bakpoeder

Bereidingswijze:

Laat voor de eerste laag de suiker smelten in de pan tot karamel. Giet het meteen in je vorm en verdeel het zoals in het filmpje. Doe de ingrediënten voor de tweede laag in een blender en giet het door een zeefje.

Voordat je de ingrediënten voor de derde laag gaat mixen, hoor je eerst de vorm nog even met boter in te vetten wat nog boven de rand van je tweede laag uitsteekt. Giet dan de derde laag erbij.

Zet het in een bak met heet water waarbij de bakvorm voor de helft onder water komt te staan. Zet het dan voorzichtig in een voorverwarmde van 180 graden voor ongeveer 50 minuten en laat het garen. Ik heb boven en onder verwarming gebruikt en de bakvorm in het midden van mijn oven gezet.

choco caramel flan cake

Laat de Cream Caramel Cake daarna minimaal 4 uur in de koelkast afkoelen. Als je hem wil gaan serveren kun je de bakvorm eerst even in een beetje heet water zetten, zo wordt de caramel vloeibaar.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie