Chocolade broodjes
Het recept voor mijn welbekende chocolade broodjes.
Deeg:
- 500 gr bloem
- 350 ml lauwe melk
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 vanille suiker
- snufje zout
- 1 zakje gedroogde gist
- 3 eetlepels suiker
- 3 eetlepels olie
- 1 geklutst ei
Extra:
- 100 gr boter
- 200 gr chocolade (melk)
- eigeel + 1 tl melk voor het bestrijken
- Poedersuiker
Bereiding:
Let op dames! Deze chocoladebroodjes mogen niet in aanraking komen met water. Anders mislukken ze.
Je doet de benodigdheden voor het deeg allemaal in een grote kom (behalve de melk), tijdens het kneden van het deeg doe je er steeds een klein beetje melk bij. Als je het deeg goed hebt gekneden en alle melk erin zit kan je dit even laten rusten voor ongeveer 3 minuten.
Dan begin je weer met het kneden tot het een fijne soepele deeg wordt, ook een beetje plakkerig. Daarna laat je dit een halfuur rijzen op kamertemperatuur. Daarna doe je je handen in olie en hiermee maak je soortgelijke balletjes van het deeg ongeveer even groot als een ei. Als je hier mee klaar bent laat je ook de balletjes even 5 minuten rusten. Dan smelt je 100 gram boter en doe je dit in een kommetje. Dit heb je nodig als je aan het werk gaat met de bolletjes.
Je kan het vergelijken met msemen. Je maakt een mooie dunne bodem en bestrijkt ze met de gesmolten roomboter. Dan vouw je de zijkanten allebei tegelijk naar het midden toe en daar leg je de twee chocolade blokjes aan de onderkant van de bodem. Dit rol je daarna tot een mooie croissant. Ga hier mee door en dit laat je daarna rijzen op kamertemperatuur totdat het zich verdubbelt.
Daarna meng je het eigeel samen met de theelepel melk en hiermee bestrijk je de croissantjes mooi boven op. Daarna bak je ze op 190 graden totdat ze mooi goudbruin zijn. Laat ze afkoelen. Daarna strooi je er poedersuiker op met een zeef en maak je mooie versiering met gesmolten chocolade.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like