Chocolade broodjes

Chocolade broodjes

Het recept voor mijn welbekende chocolade broodjes.

Deeg:

  • 500 gr bloem
  • 350 ml lauwe melk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 vanille suiker
  • snufje zout
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 3 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels olie
  • 1 geklutst ei

Extra:

  • 100 gr boter
  • 200 gr chocolade (melk)
  • eigeel + 1 tl melk voor het bestrijken
  • Poedersuiker

Bereiding:

Let op dames! Deze chocoladebroodjes mogen niet in aanraking komen met water. Anders mislukken ze.

Je doet de benodigdheden voor het deeg allemaal in een grote kom (behalve de melk), tijdens het kneden van het deeg doe je er steeds een klein beetje melk bij. Als je het deeg goed hebt gekneden en alle melk erin zit kan je dit even laten rusten voor ongeveer 3 minuten.

chocolade-broodjes

Dan begin je weer met het kneden tot het een fijne soepele deeg wordt, ook een beetje plakkerig. Daarna laat je dit een halfuur rijzen op kamertemperatuur. Daarna doe je je handen in olie en hiermee maak je soortgelijke balletjes van het deeg ongeveer even groot als een ei. Als je hier mee klaar bent laat je ook de balletjes even 5 minuten rusten. Dan smelt je 100 gram boter en doe je dit in een kommetje. Dit heb je nodig als je aan het werk gaat met de bolletjes.

chocolade-broodjes-2

Je kan het vergelijken met msemen. Je maakt een mooie dunne bodem en bestrijkt ze met de gesmolten roomboter. Dan vouw je de zijkanten allebei tegelijk naar het midden toe en daar leg je de twee chocolade blokjes aan de onderkant van de bodem. Dit rol je daarna tot een mooie croissant. Ga hier mee door en dit laat je daarna rijzen op kamertemperatuur totdat het zich verdubbelt.

chocobroodjes

Daarna meng je het eigeel samen met de theelepel melk en hiermee bestrijk je de croissantjes mooi boven op. Daarna bak je ze op 190 graden totdat ze mooi goudbruin zijn. Laat ze afkoelen. Daarna strooi je er poedersuiker op met een zeef en maak je mooie versiering met gesmolten chocolade.


6 reacties

  1. dolly-astrid geplaatst op juni 21, 2016 Beantwoorden
    Hey.. Welke soort bloem neemt men het om die chocolade broodjes? Alsook welke bakpoeder ? Merk ? ;)
    1. koezinasisi geplaatst op juni 22, 2016 Beantwoorden
      Heey Dolly.astrid Ik gebruik de bloem van de Lidl en bakpoeder is van dr.Oetker kan je kopen bij o.a Plus supermarkt.
  2. F.T geplaatst op december 29, 2016 Beantwoorden
    Ik wil je ontzettend bedanken voor het delen van dit recept, mij kinderen hebben echt gesmuld! Een vraagje zou je bij dit recept ook een andere vulling kunnen gebruiken, zo ja met welke vulling zou jij ze dan vullen? Of zou t ook met banketsroom kunnen? Soekran bezef!
  3. fatima-ame geplaatst op februari 2, 2017 Beantwoorden
    Ik heb deze broodjes gemaakt en ze waren heerlijk. Bedankt voor het recept ☺
  4. sannah geplaatst op februari 1, 2019 Beantwoorden
    hoi de broodjes zien er echt heerlijk uit alleen hoelang moeten ze in de oven?
  5. Freddy geplaatst op januari 17, 2021 Beantwoorden
    Super lekker! Kan ik deze ook al een dag eerder maken en in de koelkast bewaren en dan in de ochtend afbakken?

Geef een reactie