Chocolade cheesecake met aardbeien
Chocolade cheesecake. Heerlijk zacht, ik heb Marie koek gebruikt.
Ingrediënten:
- 200 gr roomboter
- 200 gr koekjes
- Handvol amandel nootjes (mag geroosterd zijn)
- 4 eieren
- 250 gr chocolade
- 1 el vanille aroma
- 250 gr crème fraîche
- halve blikje gec. melk
- 200 gr Monchou roomkaas
- 200 gr gewone roomkaas
- Aardbeien
- vanille suiker
Extra benodigdheden:
- Springvorm 15/17 cm
Bereidingswijze:
Vet een springvorm in en bekleed met bakpapier. Kruimel de koekjes en de amandel nootjes en doe ze in een kom. Voeg dan de gesmolten boter en de gecondenseerde melk. Meng alles samen tot de kruimels allemaal goed vochtig zijn.
Doe het mengsel in de bakvorm en druk aan met je hand of een lepel. Het moet wel gelijkmatig zijn want dat wordt je bodem. Zet de springvorm in de koelkast voor een half uur.
Ga ondertussen verder..
Smelt de chocolade (au bain marie). Doe de roomkaas in een kom en mix het romig. Doe de vanille aroma erbij en de eieren 1 voor 1. Als de chocolade is gesmolten dan voeg je de creme fraiche erbij en roer goed door elkaar.
Voeg dit mengsen dan toe aan het beslag. Mix alles even samen en erna met een lepel zodat alle luchtbelletjes weggaan. Pak de springvorm en giet het mengsel eroverheen.
Verhit de oven op 140/150 graden en bak de cake gaar voor een uur.
Laat de cheesecake afkoelen en doe het dan in de koelkast voor 5 uur of de hele nacht.
Snij de zijkanten vorzichtig los, open dan de springvorm. Snij de aardbeien in reepjes, strooi er vanille suiker overheen en bedek de cheesecake.
Enjoy!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like