Chocolade cocos cakejes van AH
Recept voor chocolade cocos cakejes van AH. Dit recept heb ik van onze lieve Riannah, wel een beetje aangepast.
Beslag voor de cake:
- 120 gram bloem (lidl)
- 3 eetlepels cacao (40 gram)
- 10 gram bakpoeder
- 110 gram (Bona) boter
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 6 eetlepels melk
- 90 gram suiker
- 3 eieren met 90 gram suiker luchtig geklopt
Voor de cocos dotten:
- 110 gram cocos (15 eetlepels)
- 2 eieren
- 80 gram suiker (5 eetlepels)
- scheutje melk als het te droog is
Voor de siroop:
- 120 gram suiker
- 150 ml water
- 1 eetlepel citroen
- half theelepeltje mazhar (oranjebloesemwater)
Bereidingswijze:
De bloem cacao en bakpoeder samen zeven. Klop de eieren luchtig met de suiker voor 10 minuten. (Ik doe dit pas als ik het beslag voor de cocos dotten heb gemaakt en in mijn koekjes spuitzak heb gedaan. Ook nadat ik de boter/olie mengsel glad heb geroerd.)
Voor cocos dotten heb ik 15 eetlepels cocos in de mixer gedaan, daar 2 eieren en 5 eetlepels suiker toegevoegd. Mix dit tot een puree en doe het in een spuitzak.
Klop dan in een kom de boter zacht met de olie. Voeg daarna eerst een gedeelte van het geklopt ei toe en mix het even met een lepel. Meng daarna de bloem, cacao en bakpoeder erdoorheen. Daarna voeg je de rest van het geklopt ei en als laatste roer je er de melk doorheen.
Schenk het cakebeslag in 2 rechthoekige aluminiumbakjes (ieder 20×12 cm) en spuit met ongeveer 1cm tussenruimte de kokos dotten erin. Bak dit 20 minuten lang op 150 graden in een heteluchtoven.
Maak in de tussentijd de siroop. Laat de ingrediënten daarvoor in een pan 10 minuten koken en giet het over de cake als het uit de oven komt. Ik maak de siroop meteen als de cake in de oven zit, dan kom je preciezer uit.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like