Chocolade cupcakes met vogelnestje
Eindelijk klaar en de keuken is ook weer bijna schoon. Links op de foto zie je lemon chiffoncakes (eigen recept) geïnjecteerd met een lemoncrème (als ik ze serveer doe ik er poedersuiker over en leg er blauwe bessen en aardbeien naast). Ze zijn yammie, ik heb er al 2 op :-)
Rechts zie je chocoladecupcakes en beneden petit fours. Dat zijn zelfgemaakte bitterkoekjes met chocoladecrème, pure chocolade en fondantbloemetjes.
Ingrediënten voor chocolade cupcakes met vogelnestje:
- 140 gram bloem
- 50 gram cacaopoeder
- 60 ml zonnebloemolie
- 1 vanillestokje
- 1 el bakpoeder
- 220 gram suiker
- 180 ml melk
- snufje zout
- 1 ei
Voor de topping:
- kant-en-klare botercrème (ik gebruik mix van Funcakes)
- 250 ml banketbakkersroom
- 50 gram pure chocolade, gesmolten
- gele voedselkleurstof
Bereidingswijze:
Meng de gezeefde bloem met cacaopoeder, bakpoeder, suiker en een snufje zout. Roer er een ei, melk, zonnebloemolie en het merg uit een vanillestokje door. Samen goed mengen, doe het beslag in muffinpapiertjes die je in een cupcakevorm hebt geplaatst en bak de cupcakes op 170 graden voor 25 minuten.
Maak alvast de botercrème en klop hier 250 ml banketbakkersroom doorheen. Meng de helft met 50 gram afgekoelde pure chocolade, en de andere helft meng je met gele voedselkleurstof. Spuit toeven op de afgekoelde cupcakes en versier ze.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like