Chocolade-dadel bonbons

Chocolade-dadel bonbons

Ajwa chocolade-dadel bonbons met mascarpone en walnoten. Je kunt uiteraard ook andere noten gebruiken.

Ingrediënten:

  • Dadels (bv. Ajwa)
  • Mascarpone
  • Walnoten
  • Pure chocolade

Bereidingswijze:

Snijd de dadel in met een mes en haal de pit eruit. Spuit hier wat mascarpone in en leg er een stuk walnoot in. Prik de dadel door een stokje en giet hier gesmolten pure chocolade over. Steek het stokje in een stuk piepschuim of oase en laat dit stollen. Na het stollen haal je ze van de stokjes en leg je ze mooi in een papieren cupje.

Maak eventueel af met een andere kleur chocolade. Voor het stollen kun je ze ook met kokos, nootjes of spikkels bestrooien. Maar voor een gezonde touch ook met lijnzaad of andere zaden. Een lekker variatie van deze dadel en een gezond snoepje voor de kids.

Liefs,
Zahira Bel


1 reactie

  1. Nora geplaatst op april 26, 2022 Beantwoorden
    Heerlijk! Thanks voor dit heerlijke recept, heb het geprobeerd en ben er echt verslaafd aan geraakt :). Ajwa dadels zijn best duur, maar wilde ze toch proberen. Ik heb die van Daily Ajwa gebruikt en vond ze toch best lekker hihi. https://www.dailyajwa.com/

Geef een reactie