Chocoladecake met blauwe bessen
Recept voor een chocoladecake met blauwe bessen. Zelfs 2 dagen erna smaakt de cake nog super luchtig en lekker.
Ingrediënten:
- 3 eieren
- 250 gram suiker
- 1 vanillesuiker
- 200 ml olie
- 200 ml melk
- 350 gram bloem
- 1 bakpoeder
- 3 eetlepels cacao
- 100 gram blauwe bessen
- 50 gram poedersuiker
Bereidingswijze:
Eieren, suiker en vanillesuiker goed mixen. Melk en olie erbij toevoegen en goed mixen. Als laatst voeg je bloem en bakpoeder erbij. Mix dit ong. 5 minuten tot een glad beslag. Als je de cake wilt maken zijn de bovenstaande hoeveelheden de juiste hoeveelheden voor een hele cake, springvorm van 24/25cm.
Neem een bakvorm en doe bakpapier op de bodem. Giet het beslag in de vorm en druk vervolgens de bessen in het beslag. Zet de oven op 180 graden en laat de cake voor 35/40 minuten lekker rustig bakken. Als de cake is afgekoeld bestrooien met poedersuiker!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like