Chocoladecake met crème fraîche

Chocoladecake met crème fraîche

Recept voor chocoladecake met crème fraîche. Hierdoor wordt de cake lekker smeuïg.

Ingrediënten:

  • 250 gram suiker
  • 200 ml olie (1 longdrink glas)
  • 200 ml melk (1 longdrink glas)
  • 350 gr bloem
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels crème fraiche (vloeibaar)
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • Chocolade stukjes
  • Poedersuiker

Bereidingswijze:

Mix eerst de suiker, eieren en de vanille in een kom. Giet de olie en de melk erbij en mix het even goed door. Als laatste doe je de bloem, bakpoeder en de cacao poeder erbij. Even goed mixen tot een glad beslag. Wanneer je alles tot 1 geheel hebt gemaakt doe je de chocolade stukjes en creme fraiche door het beslag heen.

Giet het beslag in een bakblik of ovenschaal en bestrooi het met poedersuiker voordat je de cake in de oven doet. Bakken op 175 graden voor ongeveer 45 minuten. Wanneer de cake klaar is bestrooi je die nogmaals met poedersuiker.

Besaha!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie