Chocolademuffins met stukjes chocolade
Het geheime recept van de lekkerste chocolade muffins, je eet je vingers erbij op. Ik denk dat ik veel blij ga maken met het recept!?
Wat heb je nodig voor 18 stuks choco muffins:
- 4 eieren
- 200 gr creme fraiche
- 40 gr zachte boter
- 300 gr witte basterdsuiker
- 2 zakjes bakpoeder
- 1 el vanille aroma
- 170 gr pure cacao poeder
- 300 gr gezeefde bloem
- 2 Verkade chocoladerepen (puur en wit), in stukjes gehakt
Bereidingswijze:
In een kom mix je de eieren, boter en suiker voor een paar minuten. Voeg vanille aroma en creme fraiche toe, mix het geheel even goed en voeg de cacao poeder. Mix het weer en doe daarna de zakjes bakpoeder erbij en als laatst de gezeefde bloem. Dit voeg je een beetje bij beetje toe.
Mix het beslag goed tot alles mooi opgenomen is. Het beslag moet aan de dikke kant zijn! Gooi een paar chocoladeblokjes aan je beslag en laat de helft voor straks om door je muffins heen te doen.
Verwarm je oven op 180 graden. Neem een muffinvorm die je met cupcakepapiertjes hebt bekleed. Doe het beslag in een spuitzak en verdeel het over de vormpjes. Bij muffins mag je de vormpjes best vol doen, ik vul ze zelf tot ongeveer een centimeter onder de rand.
Verdeel de chocolade blokjes over de muffins heen en bak de muffins in 20 minuten op 180 graden gaar. En nu mag je genieten van je heerlijke, zelfgemaakte chocolademuffins. Bsahtkoem.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like